Hvis du er løbet tør for måder at slappe af derhjemme, er det måske tid til at lære et trick eller to fra nogle afslappede venner fra havet. Delfiner, der er modeller af lykke og uskyld, deler ud af deres glæde, og nu kan du padle ved deres side takket være en 360-graders virtual reality-oplevelse på YouTube.

Skal du selv ud at svømme med delfiner virkeligt eller i VR? Så husk badeskoene til børnene og dig selv.

Screenshot fra YouTube af VR oplevelsen med Delfiner.

Oprettet som en del af et forskningsprogram for ‘delfinassisteret terapi’, blev det to minutters klip skudt af den hollandske non-profit Dolphin Swim Club under en syv dages kameratur i Rødehavet. I videoen glider og spinder disse flaske-delfiner forbi kameraerne, som du kan dreje ved hjælp af en kontrolpude øverst til venstre på skærmen: Det sjove og måske lidt udfordrende ligger i at prøve at fange dem, før de forsvinder i det dybe blå.

Forskningsfirmaets idé var at bringe glæden ved at svømme med delfiner til handicappede og andre, der ikke er i stand til at rejse. De har siden udviklet specielle ‘Underwater VR’-headset, der kan spændes til patienter i puljer, så de kan’ svømme med delfiner ‘uden at skulle bruge dyr i fangenskab (som er blevet kritiseret af miljøforkæmpere som grusomme).

Efterhånden som behandlinger af stress går, er det bestemt temmelig derude. Selvom kliniske forsøg endnu ikke finder sted, bruger mere end tusindvis af universiteter, hospitaler og samfundscentre over hele verden nu deres ‘Dolphin VR’-program som en generel afslapningsterapi, mens lignende teknologier allerede spiller en betydelig rolle i behandlinger af angst og andre psykiske problemer. Vi vil meget gerne have nogle VR koala krammere næste gang.

Tak fordi du læser med hos Pendula Solutions.

Læs også om Scuba simulatoren i VR