Pendula Solutions søger frontløbere! Vi tilbyder virtual reality exposure therapy (VRET) til psykologer og psykiatrien, og andre, som en opkvalificering af den nuværende eksponeringsterapi. Med VRET bevæger vi os altså fra den imaginære eksponeringsterapi tættere på In Vivo eksponeringsterapi. In Vivo kan være svært at opnå, da patienten kan have svært ved at gå med til at blive udsat for sit traume igen. Se peer-reviewed forskningsartikler længere nede omkring VR og angst.

 

Med VRET, er det muligt at opnå kontakt til målgrupper, der hidtil har været svære at få fat i. Der kan være en højere sandsynlighed for at unge mennesker, der har brugt meget tid på computerspil og teknologi, hellere vil indgå i ordlyden “VR træning”, fremfor ordlyden af terapi. Derfor ser vi stort potentiale i virtual reality i psykologien, men også i undervisning.

 

VRET kan anskues til at ligge imellem den imaginære eksponeringsterapi og In Vivo eksponeringsterapi, hvor man er på stedet fysisk. I VRET er man altså i et sikkert miljø sammen med sin fagperson, og har en hurtig udvej (tage VR-brillerne af) ud af den situation man eksponeres for. Hvis dette lyder spændende for jer, vil vi meget gerne tale nærmere omkring et samarbejde, og hvordan i ser VR anvendt i jeres praksis. Skriv gerne her: kontakt@pendula.dk.
Med den understående graf illusteres, hvordan virtual reality kan bidrage i eksponeringsterapien:

 

Vi er nogle af de første i Danmark, der tilbyder en samlet løsning, hvor teknologien bliver anvendelig til eksponeringsterapi. Dette opnås gennem en applikation, som er udviklet in-house, i en pakkeløsning med det fornødne hardware. Vi tager udgangspunkt i rigtige billeder og situationer, hvor der eksempelvis kan forekomme angst, OCD eller andre problematikker.

 

Anvendelsesområdet er som angivet relativt bredt, og det er derfor ikke begrænset til de informationer, der findes her på siden. De interessante anvendelsesområder, hvor klassisk eksponeringsterapi også bruges, er behandling af følgende diagnoser:

 

 

Lyder dette spændende for jer, tag da kontakt: kontakt@pendula.dk.

 

Hvorfor benytte virtual reality exposure therapy? Psykologien-PTSD-VRET-guy-virtual-reality-exposure-therapy

 

VRET kan bruges i forbindelse med at behandle angst og fobi’er med en bedre effekt end almindelig eksponeringsterapi.

 

Virtual reality (VR) kan være med til at sikre en større behandlingsgrad, grundet den øgede kvalitet i behandlingen.

 

Dette er med til at bidrage til rehabiliteringen af borgere og patienter, samt give dem større livskvalitet, hvorved de kan vende tilbage til samfundet.

 

Peer-reviewed forskningsartikler om VRET og angst

 

Der er skrevet velfunderede bøger omkring emnet, i forhold til både VR og angst, samt PTSD. Her er nogle få ud af flere 100 eksempler på peer-reviewed forskningsartikler omkring VRET’s positive effekter i behandlingen af angstproblematikker.

 

Angst problematikker af flere typer:

 

 

Flyskræk:

 

 

PTSD:

 

 

Resultater fra flyskræk til eksempel: Resultaterne afslørede en tilsvarende effekt mellem VRET og eksponeringsbaserede interventioner efter testen, og viste bedre behandlingsgevinster over tid, når der blev anvendt VRET kontra eksponeringsbaserede interventioner.

 

Konklusionerne er klare, og er baseret på tidligere teknologier, og alligevel lykkedes det VR at bidrage positivt til behandlingen. Med vores løsning, kan mulighederne være endnu større, hvilket kan bidrage til en endnu større succesrate.

 

Hvad for noget indhold anvendes i VR

 

Hos Pendula Solutions anvender sfærisk VR, eller 360°-billeder og -video, hvilket er med til at give en mere virkelighedsnær oplevelse. Dette fordi 360°-billeder og -video i et sæt VR-briller, giver en følelse af tilstedeværelse.

 

Tilmed giver det også mulighed for at tage udgangspunkt i reelle situationer, eksempelvis det lokale busstoppested, eller video af en rigtig edderkop.

 

Se vores demo på vores software til cynofobi: Cynofobi VR virtual reality.

 

Hvem bør anskaffe sig VRET til brug i deres praksis

 

I øjeblikket leder vi efter samarbejdspartnere i Danmark, men også internationalt. Disse kan blandt andet være statslige, kommunale og private. I forhold til virksomheder i eksempelvis København og omegn, tænkes der primært på psykologer, psykoterapeuter og private klinikker, som behandler forskellige problematikker, herunder angst.

 

Som first-mover, vil man som klinik eller selvstændig, kunne promovere sin praksis med VR som behandlingsmulighed.

 

VRET anskues til at være et storslået alternativ til tidligere nævnte diagnoser. Pendula Solutions er på udkig efter samarbejdspartnere inden for psykiatrien. Vi opfordrer derfor til at tage kontakt ved at anvende vores kontaktformular eller anden kontaktinformation her på siden.

 

Skriv en mail og hør nærmere: kontakt@pendula.dk.

 

Se også vores andre Løsninger.

 

 

 

kontakt@pendula.dk