Angst i Danmark er givetvis et stort problem,  da der i 2015 var 140.000 danskere som led af sygdommen. Endvidere er en af de sygdomme, som sender flest på førtidspension. Det konkluderer rapport fra sundhedsstyrelsen fra 2015, og der er sandsynligvis ikke opfundet en handlingsplan for problemet endnu. Ydermere har Dansk Psykolog Forening udgivet et resumé, hvor angst fremgår som den mest bekostelige sygdom i Danmark, og koster således samfundet 9,6 mia. kroner årligt.

Hos Pendula Solutions vil vi gerne komme problematikken om angst i Danmark til livs med en holistisk løsning i virtual reality. Vores tese er, at de nuværende behandlingsformer trænger til en omfattende opdatering. 2.000 nye danskere bliver ifølge rapporten hvert år sendt på førtidspension, fordi deres angst ikke kan behandles. Det synes vi er brandærgerligt for samfundet og ikke mindst borgerne selv.

Angst i Danmark – behandling i virtual reality

Gennem behandling som virtual reality exposure therapy, ønsker vi at rehabilitere de ramte borgere, således de kan komme tilbage til samfundet. Gennem en rehabilitering af angst i virtual reality, mindskes belastningen på samfundsøkonomien, og borgeren opnår et mere værdigt liv som selvforsørgende.

Med denne form for behandling, anvender vi tanker fra den klassiske eksponeringsterapi, suppleret af teknologien. Vi søger i øjeblikket samarbejder med alle former for behandlere, herunder selvstændige og kommunale.

Samtidig ser vi også potentiale i at udvikle til slutbrugerne. Vi har base i København, men har tidligere samarbejdet på tværs af broer. Kontakt os gerne for at høre nærmere: kontakt@pendula.dk.